Opkomst van no-code ontwikkeling

  • Geschreven door Allard
  • Gepubliceerd op 25 september 2022
  • Laatst bijgewerkt op 13 augustus 2023
No code development

Tegenwoordig zijn er een hoop nieuwe manieren om een website te bouwen. Nieuwe tools waarmee eigenlijk iedereen zelf website in elkaar kan 'knutselen'. Hoe zit dit en hoe werkt dat in de praktijk? Dat leggen we in deze blog uit!

Wat is no-code?

No-code of no-code tools zijn technieken die het mogelijk maken om zelf een applicatie of website te bouwen zonder of met nauwelijks programmeerervaring. No-code en low-code zijn nauw aan elkaar verwant. Bij low-code gebruik je wel programmeercode, wanneer je een website met wat extra interactie wilt, komt er vaak wel programmeercode aan te pas.

The future of coding is no coding at all

Chris Wanstrath | CEO Github

Terug de geschiedenis in

Als we kijken naar 10 jaar geleden, waren we voor veel applicaties en websites afhankelijk van professionele developers die dag en nacht bezig waren om lange stukken programmeercode te schrijven om de applicatie of website tot leven te brengen.

Kan ik dan zelf mijn eigen website bouwen?

Door middel van de nieuwe technieken kan iedereen zelf aan de slag met een website. Echter, in de praktijk zijn het ontwerpers die zich kunnen omvormen tot developers. Je kunt namelijk door middel van no code development een website bouwen zonder te programmeren! Op de achtergrond wordt er wel geprogrammeerd, maar dat doet de tool voor je op de achtergrond. Er blijft natuurlijk wel altijd expertise nodig, de ontwikkeling van no code betekent daarom niet dat je al je developers de deur uit kan doen.

Ondanks dat wij echte programmeurs zijn willen ook wij graag de no-code en low-code uitdaging aangaan, websites waar geen geavanceerde technieken aan te pas komen zullen we in overleg kunnen bouwen in een andere tool dan WordPress. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.